Wat heeft er volgens jou meer calorieën? Een rijstwafel of brood…

Wil je wat kilo’s kwijt? Dan krijg je vast vaak het advies om een boterham te verruilen voor rijstwafels. Deze zouden een gezonder alternatief zijn, maar is dat wel echt zo?

Je kunt ze lang bewaren, beleggen naar smaak én ze zouden ook nog eens veel gezonder zijn dan die oude vertrouwde snee brood. Rijstwafels lijken snel aan populariteit te winnen, maar wanneer je een snee brood écht eens gaat vergelijken met rijstwafels, dan blijkt dat niet helemaal terecht te zijn.
Een snee volkoren brood bevat namelijk 85 calorieën, 2,3 gram vezels en 1 gram vet terwijl 3 rijstwafels (die je zou eten om een boterham te vervangen) 90 calorieën, 0,7 gram vezels en 1 gram bevatten.

Qua calorieën zijn de verschillen dus niet zo groot, maar een boterham bevat wel meer vezels en eiwitten waardoor je ook eerder het idee zal hebben dat je vol zit. Daardoor is de kans dat je gaat snacken minder groot als je luncht met brood dan wanneer je net 3 rijstwafels hebt gegeten. Dat brood dik maakt, is dan ook meteen een fabel die we uit de wereld kunnen helpen.

Bekijk ook deze video:

STEUN ONZE PAGINA MET EEN

DEEL dit verder met je vrienden en familie!

Wat vind je hier nou van? Reageer hieronder.

Nog één artikel voordat je gaat?

Loading…