Een hond werd in een koffer gestopt. Maar als de hulpdiensten arriveren, doen ze een vreselijke ontdekking.

Het is onbegrijpelijk dat dit kon gebeuren: een pitbull werd in een straat in Santa Cruz de Tenerife (Spanje) in een koffer gestopt en bij een afvalcontainer achtergelaten.

Gelukkig kon de hond met haar tanden een gaatje in de koffer bijten zodat ze nog kon ademen. Gelukkig werd ze nog precies op tijd gevonden door een patrouille van de burgerbescherming vooraleer de vuilniswagen de koffer kon meenemen. Want die zou 20 minuten later langskomen. Haar overleving is een onvervalst wonder, zodat ze toepasselijk “Milagros” wordt gedoopt. De helpers sneden onmiddellijk een groter gat in de koffer zodat de hond beter zou kunnen ademen. Het duurde nog even voor ze de koffer helemaal konden openbreken. Toen de hond eindelijk bevrijd was, zagen ze dat haar hele lijfje onder de bijtwonden zat. Milagros herstelde met de nodige medische behandelingen echter helemaal en begint weer vertrouwen in mensen te krijgen. Dat had ze natuurlijk door de behandeling van haar ex-baasje helemaal verloren. Ze is nog een beetje wantrouwig, maar het gaat elke dag beter met haar. Dit geval van vreselijke dierenmishandeling vond snel zijn weg naar de Spaanse media. Dat bracht echter ook iets positief teweeg: er meldden zich talloze mensen aan die Milagros wilden adopteren.

Bovendien startte de politie een onderzoek om de dierenbeul op te sporen en te bestraffen. De dader kon daadwerkelijk gevat worden. Het ging om Sergio M.J., die samen met zijn vriendin voor de hond, die van zijn tante was, zorgde. Sergio had ook nog een pitbull die hij alleen met Milagros in zijn huis liet. Aangezien de honden elkaar voortdurend in de haren vlogen, bracht hij hen in verschillende kamers onder. Maar dat bleef niet goed gaan: toen hij op een dag thuiskwam zag hij hoe Milagros bloedend op de grond lag. Zijn pitbull was ook gewond, maar voor de hond van zijn tante leek alle hulp te laat te komen. Hij raakte in paniek omdat hij dacht dat Milagros dood was. Sergio probeerde haar te reanimeren, zij het tevergeefs. Uit pure wanhoop vond hij er niet beter op om het “lijk” in een koffer te steken en te dumpen. Sergio martelde de hond dus niet bewust of opzettelijk. Maar zelfs als moest de hond echt dood geweest zijn: zijn beslissing om zich op deze manier van het dier te ontdoen, is ronduit respectloos. Dit voorbeeld moet anderen aanmanen om altijd naar de dierenarts te gaan om 100 procent zeker te zijn dat het dier wel degelijk overleden is. Gelukkig stelt Milagros het vandaag uitstekend.

Bekijk ook deze video:

STEUN ONZE PAGINA MET EEN

DEEL dit verder met je vrienden en familie!

Wat vind je hier nou van? Reageer hieronder.

Nog één artikel voordat je gaat?

Loading…