Dit is er aan de hand, als er plakband op je deurbel zit.

We vermoeden dat het een voorteken was”, aldus Jolanda van Dongen. Toen ze met haar gezin thuis kwam van vakantie, hadden onbekenden groene tape op de deurbel van de woning aan de Asterddijk in Breda geplakt.

Het gaat volgens de politie om een sluwe inbrekerstruc waar al veel meldingen van zijn binnengekomen. Jolanda’s deurbel was afgeplakt met legergroene tape. “Dat vond ik verdacht en daarom heb ik de politie gebeld. Ik had meteen in de gaten dat het was om te kijken of we thuis waren. We keken daarna bij de buren aan de overkant en daar zat het ook op de bel geplakt.” Om haar buurtbewoners te waarschuwen besloot Jolanda het voorval te melden in de groeps-app van de buurt. “De één reageerde verrast en de ander had er al eens van gehoord.” Wijkagent Donna Rosa heeft in de afgelopen twee dagen al vier meldingen gehad van deze ‘afplaktruc’. “Dat is best veel, want normaal krijgen we nooit dit soort meldingen.”

Als bewoner wil je weten wat er aan de hand is als je bel onophoudelijke blijft rinkelen. En juist daar zit het hem in. “Als een bewoner naar buiten komt, verwijdert hij het plakband. Maar zit het plakbandje er na een half uur nog op, dan zijn de bewoners van huis en kan de inbreker zijn slag slaan”, legt Rosa uit. Tref je bij thuiskomst zelf een afgeplakte deurbel aan, haal het plakband er dan niet meteen zelf af. De politie raadt aan om de zekering te verwijderen, zodat het geluid stopt. Bel vervolgens de politie zodat zij kunnen kijken of er nog vingerafdrukken te vinden zijn.

Bekijk ook deze video:

Wat vind je hier nou van? Reageer hieronder.

Welkom Lieve Kijker!

Wij wensen je veel plezier op onze website en met het bekijken van de filmpjes. 🙂

Vriendelijke groet,
Team VrouwenDingen