Als je DIT niet doet, worden je ORGANEN door de overheid GEJAT! Schandalig…

De Tweede Kamer is onlangs akkoord gegaan met het voorstel van de automatische orgaandonorschap. Niemand zag dit überhaupt aankomen. Veel mensen hebben ook geen flauw idee wat het precies in houdt of waarom dit ineens ter sprake is gekomen. Op veel plekken brak paniek uit. Laten ons het even ophelderen voor je.

donor1

Deze verandering zal drastische gevolgen hebben voor het huidige systeem. Dit houdt in dat de mensen die niet hebben gereageerd op het verzoek om donor te worden, dit automatisch wel worden. Je moet dus specifiek laten weten dat je niet akkoord gaat om dit te vermijden. Als je dat niet doet hebben nabestaanden te beslissen over wat er met je gebeurt.

donor

Eigenlijk verandert er helemaal niet zo super veel. Nu is het antwoord op de vraag om donor te worden standaard nee tenzij aangegeven wordt van wel. Het enige dat gebeurt is dat die nee in een ja verandert totdat aan wordt gegeven dat hier geen interesse voor is. Op het moment dat de keuze opengelaten wordt zijn de nabestaanden het aanspreekpunt.

Lees verder op de volgende pagina..

STEUN ONZE PAGINA MET EEN

Vorige1 van 4

DEEL dit verder met je vrienden en familie!

Wat vind je hier nou van? Reageer hieronder.

Nog één artikel voordat je gaat?

Loading…