Deze dingen zou je iedere dag tegen je partner moeten zeggen.

Het voelt misschien eeuwen geleden dat jij en je partner jullie eerste afspraakjes hadden. Verliefd op hem ben je eens in de zoveel tijd heus nog wel, maar na een aantal jaar is de romantiek soms ver te zoeken. Hoe je hier verandering in brengt?

1. Goedemorgen
Misschien heel erg voor de hand liggend, maar het is toch belangrijk om elke dag even goedemorgen te zeggen tegen je partner. Op deze manier herinner je je hem/haar eraan dat hij of zij belangrijk voor je is – en zo stap je hopelijk beide met het goede been uit bed 😉

2. Wat een goed idee!
Als partner zijnde ben je elkaars grote support. Geef eens een klein complimentje, het doet wonderen. Zorg ervoor dat je minstens een keer per dag iets liefs tegen je partner zegt. Van iets groots, zoals hoe trots je op hem bent omdat hij die promotie binnenhaalde, tot iets kleins als “goed idee, die ovenschotel vanavond”.

3. Ik hou van je (of: ik ben graag bij je)
Het is ongetwijfeld dé krachtigste en ook simpelste zin die er bestaat. Zelfs de minst romantische zielen vinden het fijn een partner te hebben die elke dag even de liefde betuigt. Groots hoeft dat heus niet te zijn: zeg het als afsluiter aan de telefoon of voordat je in slaap valt. Of laat ’s ochtends vroeg eens een lief briefje achter.

4. Hoe was jouw dag?
Het is o zo makkelijk om helemaal op te gaan in de alledaagse sleur en door te blijven ratelen over je eigen issues. Vergeet niet te polsen naar hoe de dag van je partner was en te luisteren naar zijn of haar verhalen. Het kost je maar een paar minuten, en je partner heeft zijn of haar hart ook weer gelucht.

5. Het spijt me
Je snauwde hem af toe hij vroeg of je al boodschappen had gedaan. Je gooide zijn favoriete t-shirt bij de roze was. Je vergat je zijn moeder een bericht te sturen met haar verjaardag… Tel tot 10 en zeg ‘sorry’ en kom niet met een excuses aandraven om je gedrag goed te praten. Met een simpele ‘sorry’ toon je aan dat de gevoelens van je partner belangrijker zijn dan jouw koppigheid (en win-win: het zal dan andersom ook sneller gebeuren).

Bekijk ook deze video:

STEUN ONZE PAGINA MET EEN

DEEL dit verder met je vrienden en familie!

Wat vind je hier nou van? Reageer hieronder.

Nog één artikel voordat je gaat?

Loading…