Pasta een dikmaker? ONZIN!

Het is een algemene misverstand dat pasta, aardappelen of brood ons dik maken.
Deze voedingsmiddelen leveren veel voedingsstoffen en bevatten in verhouding tot hun volume en gewicht maar weinig calorieën.

pasta

Niet de pasta, aardappelen en het brood maken dik, maar hoe je ze bereidt (200 gram gekookte aardappelen bevatten bijvoorbeeld slechts 152 kcal en 0 g vet, een zak friet van 200 gram bevat bijna 5 keer meer calorieën, de sauzen die we erbij eten (een schep mayo van 20 gram bevat 150 kcal en 18 g vet ).

Pasta, aardappelen en brood zijn een basisonderdeel van een gezonde en evenwichtige voeding. Ze zijn allereerst belangrijke bronnen van samengestelde of complexe koolhydraten die onze grootste energieleveranciers zijn. Aardappelen en volkoren brood bevatten bovendien vitamines, mineralen en voedingsvezels.

De Hoge Gezondheidsraad raadt aan dat ons dagelijks energie-inname minstens 55% zou moeten bestaan uit koolhydraten en maximaal 30% vet. Vaak is het omgekeerd. Mensen die veel sporten of zware fysieke arbeid verrichten, moeten meer koolhydraten consumeren omdat dit als glycogeen in de spieren en de lever worden opgeslagen en direct beschikbare energie leveren in ons lichaam.

Uit een ander onderzoek in Italië is gebleken dat consumptie van pasta niet noodzakelijk samenhangt met een toename in gewicht. 23.000 Italianen werden getest. Volgens de Italiaanse onderzoekers is er dus geen reden om pasta uit het eetpatroon te schrappen. Volgens hen is hoeveel we eten minstens zo belangrijk als wat we eten.

Vond je dit ook leuk? Deel dit dan met al je vrienden!

STEUN ONZE PAGINA MET EEN

Vorige1 van 2

DEEL dit verder met je vrienden en familie!

Wat vind je hier nou van? Reageer hieronder.

Nog één artikel voordat je gaat?

Loading…