Wanneer je op dit punt van je voet drukt voordat je gaat slapen, gebeurt er DIT met je lichaam.

Het is algemeen bekend dat veel mensen in Nederland last hebben van een slechte nachtrust. Het zou toch geweldig zijn als we hier met één druk op de knop vanaf kunnen komen.

Hoewel je niet snel zou denken dat dit kan, is het volgens acupuncture.com wel degelijk mogelijk. Het uitoefenen van druk op bepaalde drukpunten zou je slaapkwaliteit verbeteren en slapeloosheid definitief verbannen. Deze techniek wordt al eeuwen door de Chinezen gebruikt, en nu delen ze die kennis met de hele wereld. Tenminste, als je bereid bent om het te leren. Hieronder beschrijven we om welke drukpunten het gaat en welke handelingen je moet verrichten.

Op deze punten moet je drukken voor een betere nachtrust:
Hoewel er veel verschillende drukpunten zijn op het menselijk lichaam, zijn er maar drie die de slaap beïnvloeden. Het LV3 punt wordt gezien als het punt dat alle problemen geneest. Dit punt bevindt zich boven de tenen, tussen de grote en de tweede teen van de voet. Aanbevolen wordt om vier tot vijf seconden druk op dit punt uit te oefenen. Naast de LV3 zijn er nog het P6 punt (Innerlijke Poort) en het K1 punt (Bruisende Bron) die in de acupunctuur ook worden gebruikt bij de behandeling van slapeloosheid. Het P6 punt ligt drie vingers boven de pols, tussen de pezen. K1 is vindbaar aan de onderkant van je voet, in het midden van de inkeping aan de bal van de voet. Op de K1 moet 30 seconden lang gedrukt worden, vijf seconden rust en vervolgens een tweede sessie van 3- seconden. Er wordt geadviseerd om dit proces gedurende vijf minuten aan te houden.

Bekijk ook deze video:

STEUN ONZE PAGINA MET EEN

DEEL dit verder met je vrienden en familie!

Wat vind je hier nou van? Reageer hieronder.

Nog één artikel voordat je gaat?

Loading…