Zeldzame aandoening zorgt ervoor dat de schedel van het jongetje zijn hersenen langzaam plet…

We weten nog lang niet alles van het menselijk lichaam en steeds worden er weer nieuwe zeldzame aandoeningen vastgesteld. Op het moment dat deze ontdekt worden is er nog niks bekend en weten we niet waar het vandaan komt. Het 6-jarige Ierse jongetje Daire Flanagan overkwam ook zoiets. Hij werd geboren met het Apert syndroom.

Toen de kleine ter wereld kwam zagen de artsen al meteen de misvormde schedel van de baby als gevolg van zijn syndroom. Hij zou het waarschijnlijk niet overleven, maar Daire is een vechter en is inmiddels al 6 jaar. Toch is het kwaad nog niet geschied, want zijn schedel kan door de jaren heen nog meer druk uitoefenen op zijn hersenen totdat ze geplet worden.

Ook heeft Daire last van ademhalingsproblemen en is zijn groei door het syndroom ernstig belemmerd. Hij heeft een buisje in zijn keel zitten waardoor hij kan ademen en vereist veel zorg. Zijn schedel is twee keer zo groot als voorheen en hij moet nog altijd regelmatig onder het mes om ruimte te creëren. Op dit moment overwegen de artsen de botten in zijn gezicht volledig te breken om nog meer groeiruimte te maken.

Bekijk ook de volgende video:

STEUN ONZE PAGINA MET EEN

DEEL dit verder met je vrienden en familie!

Wat vind je hier nou van? Reageer hieronder.

Nog één artikel voordat je gaat?