Stewardess dwingt familie om hun hond in cabine te proppen

Het komt meer en meer voor dat mensen op reis gaan met hun dierbare huisdieren. Ze maken deel uit van de familie, dus voor veel mensen is het ondenkbaar dat hun hond of kat thuis moet blijven.

Met je huisdier op reis gaan met het vliegtuig, komt vaak met een pak regels. Zeker als je naar het buitenland gaat. Ze moeten een paspoort hebben, talloze vaccinaties en sommige landen staan het helemaal niet toe om met je huisdier mee te nemen. Als je een klein dier hebt, is het soms mogelijk om ze in de bagagehouder te zetten, boven je. Grotere dieren gaan in het ruim van het vliegtuig. Voor een bepaalde familie, zou hun vlucht met hun 10-maanden oude Franse buldog in een tragedie eindigen. Een moeder en haar twee kinderen zaten op vlucht UA1248 van American Airlines toen een steward hen dwong om hun jong hondje in de bagagehouder te plaatsen boven haar hoofd Volgens de stewardess, stak het hokje waar de hond in zat, buiten het gangpad uit, en mocht het daarom niet bij de voeten van de passagiers staan.

June Lara, een medepassagier aan boord van hetzelfde vliegtuig, beschreef de trieste situatie op Facebook. De hond was luid aan het blaffen en aan het huilen voor een poosje tijdens het begin van de vlucht, maar het werd daarna plots stil. De arme puppy was zonder adem komen te zitten en was gestikt met de dood tot gevolg, gezien hij gepropt werd tussen andere passagiers hun bagage. “Er kwam geen geluid toen we landden en zijn hokje werd opengemaakt. Er kwam geen beweging toen zijn familie hem bij zijn naam riep. Ik hield haar baby vast terwijl de moeder probeerde om de 10-maanden oude puppy probeerde op te wekken. Ik huilde samen met hen drie minuten lang toen ze huilde met haar dode hond in de armen. Mijn hart brak en ik huilde tranen met tuiten samen met hen toen ik besefte dat hij dood was.”

Bekijk ook deze video:

STEUN ONZE PAGINA MET EEN

DEEL dit verder met je vrienden en familie!

Wat vind je hier nou van? Reageer hieronder.

Nog één artikel voordat je gaat?

Loading…