Twee joggers horen rare geluiden in het bos

Ashley Blake en haar looppartner Joshua Scott waren zoals gewoonlijk bezig aan hun wekelijkse looptochtje in de Amerikaanse staat Tennessee.

Het was vorig week, dat Ashley en Josh aan het rennen waren in Frozen Head State Park, in Tennessee. Halverwege hun toer en in het midden van het bos waren ze echter verrast door een zwak geluid. De geluid leek te komen van nabij het pad, en ze konden niet thuisbrengen wat het was. Josh en Ashley besloten daarop om eens te gaan kijken. “Het was een vreemd geluid dat onze aandacht trok,” vertelde Blake aan The Dodo. “Het is normaal om in het bos allerlei dierengeluiden te horen, en dat is precies wat we zagen. We zagen plots een zwart hoopje.” Toen Ashley en Josh voorzichtiger dichterbij gingen, zagen ze een zwarte hoop van iets wat ze niet konden thuisbrengen. Maar dan beseften ze wat het was. “Het waren vijf puppy’tjes samengepakt,” zei Blake. “Het vroor bijna en ze probeerden om warm te blijven. Als fervente lopers zien we af en toe wat wilde dieren, maar nooit puppy’s.” Het paar besloot om onmiddellijk hulp te zoeken. Toen ze op hulp wachtten, troostten ze de hondjes en probeerden ze hun best te doen om hen te beschermen van de koude. “Ze waren doodsbang en huilden,” zei Blake.

“Ze kalmeerden pas toen ze beseften dat we ze geen pijn zouden doen en dat we hen warm probeerden te houden.” Gelukkig voor de puppy’s dat deze twee helden toevallig op hun pad kwamen. Uiteindelijk kwam een parkwachter helpen. Het werd snel duidelijk dat de puppy’s niet per toeval in het bos terechtkomen waren. De hondjes werden gevonden op een pad doorheen het bos, en doordat het wat afgelegen is, wordt het jammer genoeg vaak gebruikt als plaats waar mensen hun ongewenste dieren achterlaten. “Ze werden gedumpt zonder eten, water, deken of moeder,” zei Blake. “De parkwachter zei dat het niet de eerste keer was dat er pups werden gedumpt op deze plek.” De parkwachter nam de pups mee naar zijn wagen. Nu waren ze tenminste veilig, allemaal omdat Ashley en Joshua hadden besloten om op het vreemde geluid af te gaan in de bossen. Moesten ze dat niet gedaan hebben, zouden de honden hoogstwaarschijnlijk gestorven zijn van verhongering of de koude. Na hun redding, gingen Ashley en Josh verder met hun looptocht. De pups waren nu namelijk veilig. De honden bleven slapen ’s nachts slapen bij de parkwachter. De volgende dat bracht hij ze dan naar een dierenorganisatie. De twee lopers besloten daarna om de hondjes eens te gaan bezoeken, waarvan Joshua zelfs eentje adopteerde.

Bekijk ook deze video:

STEUN ONZE PAGINA MET EEN

DEEL dit verder met je vrienden en familie!

Wat vind je hier nou van? Reageer hieronder.

Nog één artikel voordat je gaat?

Loading…