Jonge vrouw plaatst selfie met paard op Facebook

Deze 22-jarige jonge vrouw uit Engeland noemde zichzelf een paardenliefhebber en een ambitieuze paardrijdster, maar het duurde niet lang voor haar foto’s op Facebook haar ware aard toonden.

Het was toen de 22-jarige vrouw haar paard Thor aan het rijden was toen ze werd ontdekt dankzij de foto. De foto’s leken onschuldig en verschenen op Facebook. Maar dierenvrienden die wat dichterbij keken, ontdekten een vreselijke waarheid. Op het eerste zicht was de horror moeilijk te zien, omdat een laken het bedekte. De vrouw had de rug van het paard bedekt met een laken om het paard warm te houden. Maar het weerhield de organisatoren om het paard zijn zwakke beenderen te zien. Toen de foto’s op Facebook werden geplaatst, meldden tientallen mensen haar aan de dierenrechtenorganisaties. De RSPCA (Royal Society for the Cruelty to Animals) onderzocht het geval, en toen ze de selfies met haar paard Thor ontdekten, beseften ze dat er iets grondig fout was.

En ze beslisten om het tot de bodem te onderzoeken. “Thor zag er ongelofelijk mager uit en je kon bijna elk been in zijn lichaam zien,” vertelde RSPCA-inspecteur Suzi Smith aan The Telegraph. “Hij was overduidelijk onwel, en nadat een dierenarts het lichaam van het paard onderzocht, werd zijn lichaam beoordeeld met de laagste score, 0. Hij was namelijk zo dun.” Thor’s eigenaar werd aangeklaagd en werd verantwoordelijk geacht voor haar acties. De 22-jarige vrouw werd terechtgesteld voor het onnodig en opzettelijk laten lijden van het paard, door het dier niet te laten controleren, en voor het verwaarlozen en mishandelen ervan waardoor zijn gezondheid verslechterde. Ze werd ook aangeklaagd voor mishandeling en voor de pijn en het leed die het paard had. De rechtbank veroordeelde de vrouw tot 160 uren gemeenschapsdienst, en een boete van bijna 550$. Daarnaast mag de vrouw geen paarden kopen voor 10 jaar.

Bekijk ook deze video:

STEUN ONZE PAGINA MET EEN

DEEL dit verder met je vrienden en familie!

Wat vind je hier nou van? Reageer hieronder.

Nog één artikel voordat je gaat?

Loading…